Wielowarzywne naleśniki z kurczakiem i kapustą

Składniki:
Farsz:
por,
czosnek,
rzodkiewka,
sos pomidorowy,
pieprz,
oregano,
duża piers kurczaka,
curry,
starkowany ser,
ćwiartka kapusty.
Sos:
150 ml jogurtu naturalnego,
ząbek czosnku,
łyżka chrzanu ostrego,
łyżka musztardy,
łyżka przecieru pomidorowego,
pieprz,
kropla tabasco.
Przygotowanie:
Usmażyć naleśniki. W miedzyczasie smażymy na patelni cienko pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, odpowiednio wg uznania przyprawioną curry. Do smażącego sie mięsa dodajemy pokrojoną na grube kawałki kapustę, smażymy mieszając. Kiedy kapusta skurczy sie na patelni, przykrywamy na 5 minut i dusimy. Sos: por, rzodkiewkę siekamy, dodajemy przyprawy, czosnek i sos pomidorowy. Takim sosem smarujemy naleśniki, następnie nakładamy gotowy farsz z kurczaka. Zawijamy naleśniki w kwadrat. Do środka naleśnika polecam starkowany ser. Takie naleśniki podsmażamy na małej ilości oleju na patelni. Polewamy sosem (wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać).

