Reklama
Składniki:
- 10 matiasów
- 2 cebule
- 1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 100 ml oleju
- 1/2 szklanki octu
- 2–3 ziarna ziela angielskiego
- liść laurowy
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Matiasy opłucz, osącz.
2. Cebule pokrój na krążki. Zeszklij na 2 łyżkach oleju, wymieszaj z koncentratem pomidorowym i zielonym pieprzem, przesmaż.
3. Filety oprósz pieprzem, wykładaj na nie po trochu cebuli, ścisło zwiń, zepnij wykałaczką.
4. Ocet zagotuj z 1/2 szklanki wody i przyprawami, ostudź.
Reklama
5. Rolmopsy ułóż w słoju, zalej marynatą i olejem. Przykryj, odstaw na 2 dni.
Reklama
Reklama
Reklama