Reklama
Składniki:

- 1 kg wołowiny
- 25 dkg cebuli
- 50 dkg ziemniaków
- marchewka
- 15 dkg koncentratu pomidorowego
- puszka czerwonej fasoli
- zielona papryka
- ząbek czosnku
- łyżeczka ostrej papryki
- pół łyżeczki kminku
- 5 dkg smalcu

Reklama
Przygotowanie:

Wołowinę, ziemniaki, cebulę, marchew pokroić w drobną kostkę, paprykę w paski. Zeszklić cebulę na smalcu, dodać wołowinę, podsmażyć, dolać trochę wody i dusić na małym ogniu pół godziny. Dodać ziemniaki, marchew, roztarty czosnek, mieloną ostrą paprykę, kminek, zieloną paprykę, podsmażony koncentrat pomidorowy i sól. Zalać gorącą wodą tak, aby przykryła składniki i gotować dalej na małym ogniu godzinę. Dodać odcedzoną czerwoną fasolę. Przed podaniem można wlać śmietanę i posypać zieloną siekaną pietruszką.

Reklama
Reklama
Reklama