Reklama
Składniki:

- opakowanie makaronu ryżowego lub sojowego
- 2 łyżki oleju
- 1 cm świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej (najlepiej chińskiej)
- 2 łyżki sosu sojowego
- pół cytryny
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Makaron wrzuć do sporej ilości osolonej, gorącej wody. Przykryj, pozostaw na 5 min.

2. Imbir i ząbek czosnku obierz, drobno posiekaj. Przesmaż na oleju bez rumienienia (inaczej potrawa stanie się gorzka!).

3. Dodaj mrożone warzywa, przesmaż. Skrop sosem sojowym, często mieszając, smaż je jeszcze ok. 5 min na średnim ogniu. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Reklama

4. Makaron dokładnie odcedź. Podawaj z warzywami z patelni.

Reklama
Reklama
Reklama