Wegetariański kociołek z fasolą

Opublikowano: 26.11.2010, 12:56
Reklama
Składniki:
- 5 ziemniaków
- 2 strąki zielonej papryki
- 1 strąk papryczki chili
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 1 kostka rosołowa
- 4 pomidory
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1 łyżka mąki
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, wsyp do garnka. Zalej zimną wodą, zagotuj.
2. Cebulę pokrój, zeszklij na maśle. Dodaj do ziemniaków razem z pokrojoną w kostkę papryką i kostką rosołową. Gotuj 15 min.
3. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na cząstki, dodaj do potrawy razem z fasolą. Duś 15 min, dopraw.
Reklama
4. Zagęść mąką, posyp szczypiorkiem.
Reklama
Reklama
Reklama