Wegetariańska pizza

Opublikowano: 06.04.2008, 10:40
Reklama
Składniki:
Ciasto:
30 dag mąki,
2 dag drożdży,
3 łyżki oleju,
sól,
cukier,
1 szklanka ciepłego mleka.
Reklama
Farsz:
po pół strąka papryki żółtej i czerwonej,
1 mały por,
kilka czarnych oliwek,
keczup.
Przygotowanie:
Reklama
Zagnieść ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Pokroić paprykę w paski, pora w krążki, odsączyć oliwki z zalewy. Podzielić ciasto na cztery części. Rozwałkować. Blaszkę wysmarować olejem. Położyć placki. Ułożyć paprykę i oliwki. Piec w temp. 200 st. C przez 30 minut. Po upiecznieu ułożyć pora i posmarować keczupem.
Reklama
Reklama
Reklama