Reklama
Składniki:

- wątróbki drobiowe 300g
- Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture 2 saszetki
- cebula 1 szt.
- posiekana natka pietruszki 2-3 łyżki
- oliwa 3 łyżki
- sherry 50 ml
- pieczywo do podania
- czosnek w płatkach Kamis
- sól morska z pieprzem Kamis

Reklama
Przygotowanie:

1. Cebulę posiekać w piórka, podsmażyć na oliwie, dodać czosnek, pokrojone w kostkę wątróbki smażyć 2-3 min. Wątróbki zdjąć z patelni.

2. Na patelnię wlać 200ml wody, gdy ta zacznie się gotować wrzucić saszetki z herbatą, po 3 min wyjąć, wywar gotować ok. 10 min, dodać sherry, odparować, powstały sos doprawić do smaku, wrzucić ponownie wątróbki, posypać natką.

Reklama

3. Podawać na chrupiącym pieczywie.

Reklama
Reklama
Reklama