Wątróbka z ryżem i papryką

Opublikowano: 03.06.2008, 15:58
Reklama
Składniki:
szklanka ryżu,
cebula,
ząbek czosnku,
15 dag kurzej wątróbki,
10 dag mieszanego mięsa mielonego,
2 łyżki oleju (najlepiej sojowego),
papryka zielona,
papryka czerwona.
Reklama
Przygotowanie:
Ugotować ryż na sypko. Obrać czosnek i cebulę. Posiekać. Z umytych papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Opłukaną wątróbkę pokroić na kawałki. Na oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem. Wsypac mięso mielone, wątróbkę i paprykę. Smażyć 8 minut. Stale mieszać. Przyprawić. Wsypać ryż. Wlać bulion. Podgrzać. Posypać pietruszką.
Reklama
Reklama
Reklama