Reklama
Składniki:

50 dag wątróbki cielęcej,
20 dag rabarbaru,
10 dag kwaskowatych jabłek,
5 dag cebuli,
2 dag masła,
2 łyżki octu winnego,
100 ml wywaru z kostki (najlepiej cielęcego),
1 łyżeczka gotowego sosu z pieczeni,
sól,
czarny pieprz,
3 łyżeczki cukru,
2 dag tłuszczu do smażenia,
mąka,
natka.

Reklama
Przygotowanie:

Umyty rabarbar pokroić na jednocentymetowe kawałki. Obrać jabłka i cebulę. Pokroić w kostkę. Na rozgrzane masło wsypać rabarbar i cebulę. Poddusić. Po czym wsypać jabłka. Zalać wywarem i octem. Zagotować. Zagęścić sosem. Gotować jeszcze minutę na małym ogniu. Dodać przyprawy do smaku. Wątróbkę pokroić w plastry. Oprószyć mąką. Usmażyć. Posolić. Popieprzyć. Polać sosem na talerzu. Podawać z ryżm.

Reklama
Reklama
Reklama