Reklama
Składniki:

pół kilo wątróbki drobiowej, dwa małe jabłka, jedna duża cebula, olej, 2 łyżki mięty suszonej, 2 łyżki majeranku, 2 liście laurowe, pół łyżeczki cynamonu, szczypta imbiru, łyżka czosnku granulowanego, szczypta soli

Reklama
Przygotowanie:

wątróbkę obtoczyć w mące, położyć na patelni na rozgrzanym oleju. Smażyć, aż się zrumieni. Odwrócić na drugą stronę, posypać cebula pokrojoną w piórka oraz przyprawami. Podsażyć 5 minut, wymieszać dokładnie potrawę, Smażyć aż cebulka lekko się zrumieni. Dodać jabłko bez skórki pokrojone na cząstki, podlać szklanką wody przykryć pokrywką, dusić 10 minut. Odkryć potrawę, odparować wodę. Podawać z chlebem imbirowym zapieczonym z serem (ale nie koniecznie sama też jest pyszna;) )

Reklama
Reklama
Reklama