Reklama
Składniki:

- 50 dag cielęcej lub wieprzowej wątróbki
- 2 gruszki świeże albo z kompotu
- sól
- pieprz
- cebula
- zielenina
- mąka
- olej

Reklama
Przygotowanie:

Wątróbkę oczyścić z błon, pokroić na porcje, obtoczyć w mące, na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę, zeszklić, zdjąć. Wątróbkę usmażyć z obu stron, obłożyć cebulą i pokrojonymi gruszkami, jeśli używamy gruszek z kompotu, można skropić kompotem. Patelnię przykryć, podgrzewać wątróbkę na małym ogniu, zdjąć z ognia, posypać solą i pieprzem, obłożyć ugotowaną fasolą lub ryżem, posypać zieleniną, od razu podawać.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama