Wątróbka po żydowsku

Opublikowano: 03.06.2008, 15:18
Reklama
Składniki:
60 dag wątróbki cielęcej,
4 cebule,
szklanka bulionu warzywnego,
3 łyżki masła,
mąka,
sok i skórka starta z cytryny,
cukier,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Wątróbkę umyć i osuszyć. Usunąć błony. Pokroić w ukośne piastry. Obraną cebulę drobno posiekać. W rondlu stopić połowę masła, z na zeszklić cebulę. Przyprawić. Podsmażyć. Wlać bulion. Dusić na małym ogniu przez kilka minut. Wątróbkę posypać pieprzem i mąką. Podsmażyć na stopionym maśle (po 1,5 minuty z każdej strony). Posolić i ułożyć na ogrzanym półmisku. Polać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama