Reklama
Składniki:

60 dag wątróbki cielęcej,
pół szklanki mleka,
łyżka mąki,
3 łyżki oleju,
duża cebula,
10 dag chudej szynki,
4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
kieliszek czerwonego wytrawnego wina,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Wątróbkę zalać mlekiem. Moczyć parę minut. Odsączyć, osuszyć, usunąć błony i pokroić w cienkie plastry. Posypać mąką. Usmażyć. Wyjać z patelni. Przełożyć do naczynia. Posolić. Popieprzyć. Włożyć do piekarnika, żeby wątróbka nie ostygła. Obrać cebulę, posiekać i zeszklić. Szynkę pokroić w kostkę. Wsypac do cebuli. Lekko podsmażyć. Wlać wino. Gotować 3 minuty. Dodać pietruszkę. Wymieszać. Sosem polać wątróbkę.

Reklama
Reklama
Reklama