Reklama
Składniki:

- 50 dag wątróbki z kurczaka
- 4–5 cebul
- 2 kwaśne twarde jabłka
- 20 dag małych pieczarek
- majeranek
- olej
- kilka gałązek natki
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Wątróbkę oczyść, wymocz w wodzie lub mleku. Dobrze osusz.

2. Obrane cebule pokrój w talarki. Jabłka obierz, potnij na cząstki. Na dużej ilości tłuszczu z obu stron przysmaż wątróbkę. Dodaj cebulę i jabłka. Smaż razem 5 min. Przykryj i na wolnym ogniu duś, aż cebula zmięknie. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem.

3. Na osobnej patelni przysmaż na rumiano plasterki pieczarek. Na koniec oprósz solą i pieprzem.

Reklama

4. Wątróbkę podawaj z pieczarkami, posyp posiekaną natką. Udekoruj gałązkami natki.

Reklama
Reklama
Reklama