Reklama
Składniki:

- 20 dag pomidorków koktajlowych
- pół cukinii
- 2 cebule
- 1 papryka
- olej

Reklama

Na sos:
- 15 dag twarożku
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- ogórek
- koperek
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

1. Cukinię pokrój na grubsze plasterki, a potem na ćwiartki. Paprykę pokrój na kawałki, a cebulę w ósemki.

2. Pokrojone warzywa i pomidorki nadziewaj na przemian na szaszłykowe szpilki i skrop olejem. Gotowe szaszłyki układaj na ruszcie. Piecz 10 min, co jakiś czas obracając.

Reklama

3. Na sos twarożek i czosnek zmiksuj z jogurtem, dodaj starty, osączony ogórek i posiekany koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj do warzyw lub mięs.

Reklama
Reklama
Reklama