Warzywne curry

Opublikowano: 13.08.2008, 22:06
Reklama
Składniki:
50 dag obranych pokrojonych w kostkę ziemniaków,
1 szklanka zielonego groszku,
pół kalafiora podzielonego na różyczki,
1 drobno pokrojona cebula,
2 rozgniecione ząbki czosnku,
1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkę,
pół szklanki mleka kokosowego,
1 szklanka bulionu warzywnego,
1 łyżeczka oliwy,
2 łyżeczki curry,
1 łyżeczka pasty chili
szczypta mielonej kolendry,
sól,
pieprz,
papryka.
Reklama
Przygotowanie:
Na rozgrzaną oliwę wyłożyć: cebulę, czosnek, curry, pastę chili. Smażyć dwie minuty. Następnie wsypać: jabłko, ziemniaki i groszek. Wlać mleko kokosowe i bulion warzywny. Gotować 10 minut. Po czym dodać kalafior. Dusić 5 minut. Dodać przyprawy do smaku. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama

