Reklama
Składniki:

1 kg filetów z pangi,
2 łyżki soku z cytryny,
3 papryki,
0,5 kg pomidorów,
0,5 pęczka koperku,
2 łyżki tartego chrzanu,
1 ząbek czosnku,
20 dag tartego żółtego sera,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Umyć i osuszyć filety. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Pokrojoną w paski prpaykę wsypac na rozgrzany tłuszcz. Podsmażyć. Dodać obrany i pokrojony czosnek. Dodać przyprawy. Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę. Pokroić w plasterki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem najpierw ułożyć pomidory. Oprószyć solą i pieprzem. Wyłożyć paprykę. Położyć filety. Piec w temp. 185 st. C przez 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama