Reklama
Składniki:

- 40 dag makaronu pióra
- 20 dag brokułu
- 10 dag fasolki szparagowej
- 3 młode marchwie
- 10 dag młodego groszku
- 5–6 pieczarek
- 1 łyżka vegety

Reklama

Na sos winegret:
- 6–8 łyżek oliwy
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżki musztardy
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Zrób sos winegret: musztardę wymieszaj z oliwą, dodaj sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem.

2. Brokuł podziel na różyczki. Marchewki oskrob i pokrój w plasterki. Fasolkę szparagową pokrój w nieduże kawałki. Pieczarki pokrój na ćwiartki.

3. Warzywa ugotuj na parze. Do wody dodaj łyżkę vegety (warzywa przejdą jej smakiem). Warzywa wymieszaj i polej sosem.

Reklama

4. Makaron pióra ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osącz. Podawaj z warzywami i sosem.

Reklama
Reklama
Reklama