Reklama
Składniki:

4 gołębie,
10 dag makaronu,
5 dag masła,
natka pietruszki,
20 dag słoniny,
2 jajka,
10 dag sera żółtego,
pół szklanki śmietany,
sól,
pieprz,
5 łyżek oleju.

Reklama
Przygotowanie:

Gołębie sprawić i umyć. Natrzeć przyprawami. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Ugotować makaron. Wymieszać makaron z masłem. Posiekać natkę pietruszki. Dodać. Posolić. Popierzyć. Wypełnić wnętrze tuszek. Ptakom związać nogi. Obłożyć plastrami słoniny. Związać nitką. Wlać tłuszcz. Skropić śmietaną. Upiec. Wyjąć gołębie. Powstały podczas pieczenia sos wymieszać z jajkami. Zetrzeć żółty ser. Oprószyć sos. Sosem polać gołębie i lekko zapiec.

Reklama
Reklama
Reklama