Udka w jarzynach

Opublikowano: 28.11.2007, 11:22
Reklama
Składniki:
- 4 udka z kurczaka
- sól
- pieprz
- olej
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 młoda cukinia
- garść fasolki szparagowej
- natka pietruszki
- 1 szklanka bulionu drobiowego, może być z kostki
Reklama
Przygotowanie:
Udka umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla. Marchewkę i cukinię opłukać, pokroić w plasterki, cukinii nie obierać, włożyć do rondla. Podlać bulionem, włożyć marchewkę, cukinię i pokrojoną w plasterki cebulę, dusić udka na małym ogniu pod przykryciem aż staną się miękkie. Fasolkę ugotować, odcedzić, pokroić, dodać do warzyw pod koniec duszenia, posypać natką.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama