Reklama
Składniki:

- 4 udka z kurczaka
- sól
- pieprz
- olej
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 młoda cukinia
- garść fasolki szparagowej
- natka pietruszki
- 1 szklanka bulionu drobiowego, może być z kostki

Reklama
Przygotowanie:

Udka umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla. Marchewkę i cukinię opłukać, pokroić w plasterki, cukinii nie obierać, włożyć do rondla. Podlać bulionem, włożyć marchewkę, cukinię i pokrojoną w plasterki cebulę, dusić udka na małym ogniu pod przykryciem aż staną się miękkie. Fasolkę ugotować, odcedzić, pokroić, dodać do warzyw pod koniec duszenia, posypać natką.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama