Udka kurczaka z cytryną

Opublikowano: 10.08.2008, 18:36
Reklama
Składniki:
4 udka z kurczaka,
4 pory
12,5 dag masła,
100 ml rosołu
sok z 1 cytryny,
kilka plasterków cytryny,
8 fioletowych winogron,
8 połówek orzechów włoskich,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte i osuszone mięso obsmażyć na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron. Doprawić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Wlać rosół. Dusić pół godziny. Umyte pory oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Wsypać do garnka kwadrans przed końcem duszenia dodać do rondla. Uduszone pory wyłożyć na półmisek, położyć na nie porcje mięsa. Potrawę udekorować plasterkami cytryny, winogronami i orzechami. Polać sosem pozostałym w trakcie duszenia.
Reklama
Reklama
Reklama

