Reklama
Składniki:

Ciasto:
20 dag mąki,
20 dag twarogu,
20 dag masła,
sól,
jajko do smarowania.
Nadzienie:
25 dag tuńczyka z puszki,
2 łyżki śmietany,
2 jajka na twardo,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Zagnieść ciasto. Ukształtować kulę. Włożyć do lodówki na kwadrans. Nadzienie: odsączonego tuńczyka rozdrobnić widelcem. Obrać i posiekać jajka. Rozetrzeć z rybą i śmietaną. Przyprawić. Rozwałkować ciasto. Pokroić na kwadraty. Na każdy kawałek ciasta nałożyć nadzienie. Ukształtować paszteciki. Przełożyć do blaszki. Włożyć do lodówki na 10 minut. Pomalować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp. 200 st. C przez 25 minut.

Reklama
Reklama
Reklama