Reklama
Składniki:

75 dag świeżego tuńczyka,
5 pomidorów,
1 słoik czerwonej obranej papryki,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
1 filiżanka bulionu warzywnego,
2 filiżanki oliwy,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Tuńczyka pokroić. Włożyć do zagotowanej wody. Zagotować. Podgrzewać 3 minuty. Wyjąć. Sparzone pomidory obrać ze skórki lekko podgotować. Przetrzeć. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć czosnek i obraną i posiekaną cebulę. Wsypać pomidory. Oprószyć solą. Podgrzewać 5 minut. Włożyć tuńczyka. Wlać bulion. Wsypać paprykę pokrojoną w kostkę. Przykryć. Dusić kwadrans.

Reklama
Reklama
Reklama