Tuńczyk po koreańsku

Opublikowano: 13.09.2008, 00:45
Reklama
Składniki:
3 łyżki sosu sojowego,
1 łyżeczka cukru,
1/2 łyżki suszonej papryki,
4 szklanki bulionu z kury,
4 płaty tuńczyka,
1/2 łyżeczki soli,
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu,
2 łyżki oleju rzepakowego,
1 łyżeczka oleju sojowego,
1 krojona zielona cebula,
3 ząbki rozgniecionego czosnku.
Reklama
Przygotowanie:
Rozetrzeć sos sojowy z cukrem, czerwoną papryką i bulionem. Tuńczyka oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Zmniejszyć ogień. Wlać olej sezamowy. Wsypać cebulę i czosnek. Mieszać przez 1 minutę. Dodać mieszaninę z olejem sojowym. Podgrzewać 2 minuty. Pokroić rybę. Polać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama