Transylwański gulasz

Opublikowano: 28.05.2008, 10:08
Reklama
Składniki:
1 kg łopatki,
1 kg kiszonej kapusty,
3 cebule,
20 dag gęstej śmietany,
ząbek czosnku,
pęczek koperku,
łyżka słodkiej papryki,
łyżka kminku,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Opłukaną i osuszoną wołowinę pokroić w kostkę. Obrać cebulę i czosnek. Posiekać z koperkiem. Zalać litrem wody: cebulę, czosnek, mięso i kminek. Przykryć. Dusić 30 minut. Następnie wsypać kapustę, paprykę, sól i koperek. Wymieszać. Dusić aż kapusta będzie miękka. Doprawić śmietaną. Dodać przyprawy do smaku. Lekko podgrzać.
Reklama
Reklama
Reklama