Tortille zapiekane

Opublikowano: 04.09.2008, 23:09
Reklama
Składniki:
1 opakowanie tortilli pszennych,
1 salsa pomidorowa pikantna lub łagodna,
10 dag żółtego sera,
150 ml śmietany 30%,
10 dag dymki,
3 dag zielonych marynowanych papryczek chili,
3 dag czerwonych marynowanych papryczek chili,
masło.
Reklama
Przygotowanie:
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odłożyć 2 łyżki a resztę połączyć ze śmietaną.
Dymkę pokroić w krążki. P
apryczki chilli pokroić w plasterkii.
Reklama
Tortille a na nich dymkę i papryczki chilli przełożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem. Polać sosem śmietanowo-serowym i posypać odłożonym serem. Wstawić na 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Po upieczeniu polać salsą.
Reklama
Reklama
Reklama