Reklama
Składniki:

1 opakowanie tortilli pszennych,
1 salsa pomidorowa pikantna lub łagodna,
10 dag żółtego sera,
150 ml śmietany 30%,
10 dag dymki,
3 dag zielonych marynowanych papryczek chili,
3 dag czerwonych marynowanych papryczek chili,
masło.

Reklama
Przygotowanie:

Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odłożyć 2 łyżki a resztę połączyć ze śmietaną.


Dymkę pokroić w krążki. P


apryczki chilli pokroić w plasterkii.

Reklama


Tortille a na nich dymkę i papryczki chilli przełożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem. Polać sosem śmietanowo-serowym i posypać odłożonym serem. Wstawić na 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Po upieczeniu polać salsą.

Reklama
Reklama
Reklama