Tortille z indykiem i awokado

Opublikowano: 04.09.2008, 23:02
Reklama
Składniki:
gotowe tortille,
2 awokado,
25 dag piersi z indyka,
1 łyżka oleju arachidowego,
2 łyżeczki soku z cytryny,
1/2 główki sałaty lodowej,
1 puszka czerwonej fasoli,
1 łyżeczka chili,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Miąższ awokado rozdrobnić widelcem i skropić sokiem z cytryny. Dodać sól i pierz.
Piersi z indyka umyć, pokroić w paseczki i obsmażyć na gorącym oleju. Doprawić solą, pieprzem i chilli. Ostudzić.
Sałątę osuszyć i porwać na kawałki. Fasolę osączyć z zalewy.
Tortille przygotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Reklama
Każdą z tortilli posmarować przygotowanym puree z awokado, położyć kawałki sałaty, mięso i fasolę. Zwinąć w rulony.
Reklama
Reklama
Reklama