Reklama
Składniki:

gotowe tortille,
2 awokado,
25 dag piersi z indyka,
1 łyżka oleju arachidowego,
2 łyżeczki soku z cytryny,
1/2 główki sałaty lodowej,
1 puszka czerwonej fasoli,
1 łyżeczka chili,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Miąższ awokado rozdrobnić widelcem i skropić sokiem z cytryny. Dodać sól i pierz.


Piersi z indyka umyć, pokroić w paseczki i obsmażyć na gorącym oleju. Doprawić solą, pieprzem i chilli. Ostudzić.


Sałątę osuszyć i porwać na kawałki. Fasolę osączyć z zalewy.


Tortille przygotować według przepisu podanego na opakowaniu.

Reklama


Każdą z tortilli posmarować przygotowanym puree z awokado, położyć kawałki sałaty, mięso i fasolę. Zwinąć w rulony.

Reklama
Reklama
Reklama