Reklama
Składniki:

4 tortille pszenne,
4-5 sztuk dużych krewetek,
1 łyżka sosu sojowego,
szczypiorek,
1 łyżka majonezu,
kolendra,
1/2 małej cukinii,
1/2 małej czerwonej cebuli,
1/2 awokado.

Reklama
Przygotowanie:

Krewetki gotować w lekko osolonej wodzie przez około 15 minut.


Cukinię pokroić w plasterki i pogotować przez 5 minut. C


ebulę pokroić w paski, a awokado w plasterki. Sos sojowy zmieszać z majonezem, posiekanym szczypiorkiem i kolendrą. Następnie dodać krewetki.




Tortille przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Na tortillach ułożyć kilka pasków cukinii, trochę czerwonej cebuli i kilka plasterków avocado oraz krewetki.

Reklama


Dolną część tortilli złożyć do góry przykrywając 2/3 nadzienia. Następnie zrolować boki.

Reklama
Reklama
Reklama