Reklama
Składniki:

50 dag ugotowanych ziemniaków,
20 dag mielonej wołowiny,
po 1/2 papryki czerwonej, żółtej i zielonej,
1 marchewka,
1 cebula,
3 jajka,
3 łyżki śmietany,
sól,
pieprz,
olej do smażenia,
pęczek natki pietruszki.

Reklama
Przygotowanie:

Obrać ziemniaki. Pokroić w kostkę. Podsmażyć. Włożyć mięso mielone i smażyć 5 minut. Obrac marchewkę i cebulę. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Wsypać na patelnię. Smażyć 8 minut. Dodać pieprz i sól do smaku. Roztrzepać jajka ze śmietaną. Wlać na patelnię. Przykryć. Dusić 5 minut. Odwrócić. Smażyć kolejne 5 minut. Opłukac i posiekać natkę. Posypać.

Reklama
Reklama
Reklama