Reklama
Składniki:

gotowe tortille pszenne,
1 opakowanie salsy serowej,
40 dag piersi z kurczaka,
1 puszka kukurydzy konserwowej,
1 puszka czerwonej fasoli konserwowej,
30 dag pieczarek,
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
20 dag startego żółtego sera,
olej,
pieprz,
sól,
papryka słodka w proszku,
chilli.

Reklama
Przygotowanie:

Cebule drobno posiekane, zmiażdżony czosnek oraz pokrojone w półplasterki pieczarki smażyć na oleju przez około 3 minuty. Piersi z kurczaka pokroić w małe paseczki i wrzucić do smażących się składników. Wszystko smażyć na małym ogniu. Na koniec przyprawić solą, pieprzem, papryką i odrobiną chilli.


Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy i dodać do usmażonych składników.


Jedną ze stron każdej tortilli posmarować serową salsą. Nałożyć przygotowany farsz i posypać startym serem.

Reklama


Tortille składać w kopertę. Na wierzchu posypać startym serem. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.

Reklama
Reklama
Reklama