Reklama
Składniki:

6 jaj,
10 dag polędwicy,
2 strąki świeżej papryki,
oliwa,
10 dag świeżych grzybów,
natka pietruszki,
bułka paryska,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

W plasterki pokroić mięso, natomiast grzyby i paprykę w paski. Mięso wsypać na rozgrzaną oliwę. Podsmażyć. Następnie wsypać grzyby i paprykę. Posolić. Na koniec wsypać posiekaną natkę. Ubić jajka ze szczyptą soli. Wlać do usmażonego mięsa i grzybów, formując tortillę. Bułkę pokroić na trójkątne grzanki. Podsmażyć na patelni. Tortillę przewrócić na patelni na drugą stronę. Wetknąć grzanki poinowo, krojąc tortillę na cztery części. Podawać na gorąco.

Reklama
Reklama
Reklama