Tortilla z groszkiem

Opublikowano: 04.06.2008, 23:07
Reklama
Składniki:
40 dag młodego groszku,
4 jajka,
15 dag chudego boczku wędzonego,
4 ziemniaki,
8 łyżek oleju,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać czosnek. Zmiażdżyć w prasce. W kostkę pokroić boczek. Wsypać do wrzątku. Obgotować. Odsączyć. Obrać ziemniaki. Pokroić w kostkę. Wsypać na rozgrzany olej. Usmażyć. Wsypać groszek, boczek i czosnek. Wymieszać. Ubić jajka ze szczyptą soli i pieprzu. Wlać na patelnię. Kiedy jajko zetnie się, przewrócić na drugą stronę. Na koniec posypać natką pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama