Tort naleśnikowy z mielonym mięsem

Składniki:
- 250 dag mąki
- po szklance mleka i wody mineralnej gazowanej
- 2 jajka
- po 1/2 łyżeczki soli i cukru
- łyżka oleju
Na farsz:
- 50 dag mięsa mielonego
- szklanka mrożonej włoszczyzny
- szklanka bulionu
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 30 dag mozzarelli
- 2 gałązki rozmarynu
- zioła prowansalskie
- 2 pomidory
- cukier
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Składniki ciasta umieść w wysokim naczyniu, zmiksuj na gładko. Rozgrzej patelnię, nasmaruj olejem. Na patelnię wylewaj porcje ciasta, rozprowadzaj je po całym spodzie patelni i kolejno smaż złote naleśniki.
2. Gotowe placki ułóż w stosik, trzymaj w cieple, aby nie ostygły.
3. Na patelni na oleju podsmaż włoszczyznę. Dodaj mięso i mieszając smaż, aż będzie miało grudkowatą konsystencję. Dodaj koncentrat pomidorowy, bulion, roztarty czosnek, zioła prowansalskie oraz sól, pieprz i cukier do smaku. Duś 10 min.
4. Naleśniki przekładaj sosem mięsnym, kawałkami mozzarelli i plastrami pomidorów. Udekoruj rozmarynem.