Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 40 dag tofu naturalnego,
  • brokuł,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki migdałów w płatkach,
  • olej do smażenia,
  • 2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 1/2 szklanki zimnej wody,
  • sos sojowy,
  • pieprz.
Reklama
Przygotowanie:

Tofu pokroić w kostkę, brokuły podzielić na różyczki. W dużym rondlu rozgrzać olej i krótko podsmażyć zmiażdżony czosnek i migdały. Dodać brokuły i tofu, smażyć na dość dużym ogniu mieszając przez około 3-4 minuty. Dodać bulion warzywny i dusić pod przykryciem przez 5 minut. Zaprawić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z zimną wodą, dodać pieprz i sos sojowy do smaku, wymieszać i zagotować. Podawać z ryżem.

Reklama
Reklama
Reklama