Przepis na tofu z brokułami
Tofu z brokułami to świetny pomysł na wegetariańską przekąskę.
Opublikowano: 19.04.2008, 14:42
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 40 dag tofu naturalnego,
- brokuł,
- 4 ząbki czosnku,
- 3 łyżki migdałów w płatkach,
- olej do smażenia,
- 2 szklanki bulionu warzywnego,
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej,
- 1/2 szklanki zimnej wody,
- sos sojowy,
- pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Tofu pokroić w kostkę, brokuły podzielić na różyczki. W dużym rondlu rozgrzać olej i krótko podsmażyć zmiażdżony czosnek i migdały. Dodać brokuły i tofu, smażyć na dość dużym ogniu mieszając przez około 3-4 minuty. Dodać bulion warzywny i dusić pod przykryciem przez 5 minut. Zaprawić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z zimną wodą, dodać pieprz i sos sojowy do smaku, wymieszać i zagotować. Podawać z ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama