Tilapia z brukselką

Opublikowano: 10.08.2008, 19:50
Reklama
Składniki:
15 dag filetu z tilapii,
10 przekrojonych na połowę oczyszczonych brukselek,
1 pokrojone ząbki czosnku,
1 łyżka sosu ostrygowego,
1 łyżka wody,
pół łyżeczki oliwy,
1 łyżka oleju,
szczypta cukru,
szczypta pieprzu.
Reklama
Przygotowanie:
Połączyć wodę z oliwą. Zagotować. Wsypać brukselkę. Gotować 2 minuty. Odcedzić i osuszyć. Na rozgrzany olej włożyć czosnek. Smażyć minutę. Wsypać pokrojony w kostkę filet z ryby. Podsmażyć. Dodać: brukselkę, sos ostrygowy, łyżkę wody. Stale mieszając, dusić minutę. Przyprawić. Wymieszać. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama

