Reklama
Składniki:

- opakowanie krakersów
- 20 dag kurek
- szkl. kremówki
- 3/4 szkl. śmietany 18-proc.
- 80 dag twarożku śmietankowego
- 6 łyżeczek żelatyny
- cebula
- 3 wąsy szczypiorku
- po 2 łyżki białego i czarnego sezamu
- masło
- natka
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Dużą blachę wyłóż folią przezroczystą. Spód przykryj warstwą krakersów.

2. Oczyszczone kurki razem z posiekaną cebulą uduś na maśle. Posól. Przestudź.

3. Twarożek zmiksuj na gładką masę razem ze śmietaną 18-proc. Kremówkę ubij na sztywno, wymieszaj
z twarożkiem. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Przypraw solą, pieprzem, dokładnie wymieszaj z kurkami i cebulą oraz posiekanym szczypiorkiem i natką.

Reklama

4. Masę rozsmaruj na krakersach. Posyp uprażonym sezamem. Wstaw do lodówki na 3 godz.

Reklama
Reklama
Reklama