Reklama
Składniki:

1 kg chudej baraniny,
40 dag daktyli,
2 drobno posiekane cebule,
12,5 dag obranych migdałów,
1 łyżeczka prażonego ziarna sezamowego,
12,5 dag masła,
2 łyżki oliwy,
2 łyżki gęstego miodu,
1 łyzka mielonego cynamonu,
szczypta szafranu,
poł laski cynamonu,
sol,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Umyte i osuszone mięso pokroić na kawałki. Przełożyć do naczenia. Posolić. Popierzyć. Posypać szafranem. Dodać masło i laskę cynamonu. Obrać i posiekać cebulę. Wsypać. Wlać pół litra wody. Zagotować. Następnie gotować jeszcze 45 minut. Wsypać mielony cynamon. Wlać miód. Stale mieszając, gotować kwadrans. Wyiąć mięso a wsypać daktyle. Przez 10 minut gotować na małym ogniu po czym włożyć mięso.

Reklama
Reklama
Reklama