Tatar z dorady

Składniki:
4 filety z dorady,
1 ogórek,
2 pomidory,
pół pęczka szczypiorku,
1 mała cebula,
2 szalotki,
1 dojrzałe awokado,
2 limonki,
tabasco,
sól,
pieprz,
1 łyżka oliwy z oliwek,
2 łyżki śmietanki kokosowej,
1 biała rzepa.
Przygotowanie:
W kostkę pokroić rybę i włożyc do zamrażarnika. Obrany ogórek pokroić w kostkę. Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę i pokroić w kostkę. Posiekać: szczypiorek, cebulę i szalotki. Przekroić awokado. Wyjąć pestkę. W kostkę pokroić miąższ. Zmiksować awokado i dodać do miski. Wlaćsok z limonki. Wsypać posiekaną cebulę i połowę kostek z pomidora i ogórka. Posolić. Popierzyć. Przyprawić tabasco. Przykryte dokładnie folią włożyć do zamrażarnika. Wyjąć rybę z zamrażalnika. Dodaj posiekane szalotki oraz resztę kostek z ogórka i pomidorów. Kokilki posmarować wodą i wyścielić folią spożywczą. Dodać sok z połowy limonki do ryby. Posolić. Popierzyć. Dodać szczypiorek, oliwę i 2 łyżki śmietanki kokosowej. Obraną rzepę pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć warstwy: masa z awokado, rzepa, masa z awokado, dorada, rzepa. Schłodzić.