Tarta ze szpinakiem i makrelą

Opublikowano: 16.08.2008, 17:23
Reklama
Składniki:
35 dag mąki pszennej,
20 dag jogurtu naturalnego,
1 żółtko,
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
1 kg szpinaku,
25 dag wędzonej makreli,
3 jajka,
gałka muszkatołowa,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Z mąki, jogurtu, 1 jajka i żółtka zagnieść ciasto i wstawić do lodówki. Szpinak zblanszować, odcedzić, dodać posiekaną cebulę i czosnek. W natłuszczonej formie ułożyć ciasto, szpinak i pokrojoną rybę. Polać śmietaną wmieszaną z jajkami, solą i pieprzem i gałką. Piec 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama