Reklama
Składniki:

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
3 pory,
1/2 pęczka natki,
1 gruby plaster szynki,
sól,
pieprz,
4 łyżki startego parmezanu,
masło.

Reklama
Przygotowanie:

Cisto rozwałkować tak, aby placek był nieco większy od formy. Ciastem wylepić natłuszczoną formę, nakłuć widelcem i wstawić na 5 minut do rozgrzanego do temperatury 250 stopni piekarnika.
Pory pokroić w krążki, wrzucić na rozgrzane na patelni masło, doprawić solą i pieprzem i zeszklić. Ciasto oprószyć mąką i wyłożyć na nie pory, posiekaną natkę i pokrojoną w paseczki szynkę. Posypać serem, wstawić do piekarnika na 25-30 minut, po 10 minutach pieczenia temperaturę zmniejszamy do 200 stopni.

Reklama
Reklama
Reklama