Reklama
Składniki:
Na ciasto:
- 20 dag mąki
- 12 dag masła
- 1 jajko
- sól
Na masę:
- 25 dag sera mascarpone
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 4 pomidory
- garść rukoli
- sól
- świeżo zmielony pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Z podanych składników zagnieć kruche ciasto, schłodź.
2. Ciasto rozwałkuj, wylep nim dno i boki formy na tartę. Upiecz na rumiano w 200 st. C.
3. Mascarpone zmiksuj z jajkami. Dodaj posiekany czosnek, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
4. Pomidory umyj, możesz sparzyć i obrać, pokrój na grube plastry.
5. Na podpieczony spód wyłóż masę serową, przykryj pomidorami.
Reklama
6. Piecz ok. 30 min w 200 st. C. Przed podaniem posyp rukolą.
Reklama
Reklama
Reklama