Tarta z kurkami

Opublikowano: 01.06.2008, 19:11
Reklama
Składniki:
30 dag mąki pszennej,
15 dag masła,
2 łyżki zimnej wody,
30 dag kurek,
1 łyżka masła,
2 jajka,
200 ml śmietany,
2 dag żółtego sera,
tymianek,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Mąkę posiekać ze schłodzonym masłem, dodać wodę i szczyptę soli. Wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Rozwałkować, wykleić nim formę. Ponakłuwać widelcem. Piec 10 minut w nagrzanym do 200 stopni pikarniku. Kurki poddusić na maśle, ułożyć na zapieczonym spodzie. Jajka rozmieszać ze śmietaną, wymieszać ze startym serem, przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Zapiekać 25 min.
Reklama
Reklama
Reklama