Tarta z kurkami

Opublikowano: 18.04.2008, 17:56
Reklama
Składniki:
30 dag mąki,
15 dag masła,
2 łyżki zimnej wody,
30 dag kurek,
1 łyżka masła,
2 jajka,
200 ml śmietany,
2 dag żółtego sera,
tymianek,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Posiekać mąkę z zimnym masłem. Wlać wodę. Dodać szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Uformować kulę. Zawinąć w folię. Włożyć do lodówki. Rozwałkować. Wylepić blaszkę. Nakłuć widelcem. Upiec na złoty kolor w temp. 200 st. C. Oczyszczone kurki poddusić na maśle. Ułożyć na spodzie. Połączyć jajka ze śmietaną. Dodać starty ser. Wymieszać i dodać przyprawy do smaku. Zapiekać 25 minut.
Reklama
Reklama
Reklama