Reklama
Składniki:

40 dag mąki pszennej,
25 dag masła,
2 małe cukinie,
10 dag koziego sera,
5 dag sera żółtkego,
natka pietruszki,
2 łyżki kwaśnej śmietany,
1 ząbek czosnku,
biały pieprz,
sól,
2 łyżki wody.

Reklama
Przygotowanie:

Z mąki, masła, wody, soli i śmietany zagnieść ciasto, włożyć na 2 godziny do lodówki. Cukinie zetrzeć na tarce, wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Ciasto rozwałkować na 1/2 cm, wyłożyć nim formę, piec 10 mint w temperaturze 200 stopni.Na zapieczony spód wyłożyć cukinię, posypać startym serem żółtym, położyć plastry sera koziego, piec 20 minut, posypać pieprzem i natką pietruszki.

Reklama
Reklama
Reklama