Reklama
Składniki:

Reklama






1 żółtko,







50 dag mąki pszennej,




1 kostka masła,


sól,
pieprz,






1 łyżeczka proszku do pieczenia,






6 karczochów,






10 dag tartego parmezanu,











4 pomidory,






20 dag żółtego sera,






1 papryczka chili,







2 cebule czerwone,






2 jajka.

Przygotowanie:

Z mąki, żółtka, masła, soli i proszku do pieczenia zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce.








Karczochy obrać z wierzchnich liści i kwiatostanów, pokroić w ćwiartki o grubości kilku milimetrów. Na palteni obsmazyć pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i pomidory. Po 20 minutach dodać karczochy. Doprawić do smaku. Starty żółty ser








zmieszać z parmezanem. Farsz wymieszać z jajkami. Natłuszczoną formę wyłożyć ciastem, następnie wyłożyć farsz i posypać serem.





Reklama




Piec w temperaturze 220 stopni przez 50 minut.

Reklama
Reklama
Reklama