Tarta z indykiem to pyszny deser. Sprawdź przepis!
Tarta z indykiem to zawsze dobry pomysł na idealny deser. Jest krucha i aromatyczna!
Opublikowano: 16.08.2008, 18:30
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 20 dag mąki pszennej,
- 10 dag masła,
- łyżeczka soli,
- 50 dag piersi z indyka,
- 2 cebule,
- por,
- 2 ząbki czosnku,
- 20 dag pieczarek,
- 2 łyżki oleju,
- 1 łyżka curry,
- 250 ml śmietany,
- 3 jajka,
- sól,
- pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
- Mąkę zagnieść z masłem, solą i 3 łyżkami wody. Schłodzić w lodówce. Wyłożyć w natłuszczonej formie. Piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
- Mięso pokroić w paski. Cebulę i czosnek posiekać.
- Pieczarki pokroić na plasterki. Pierś z indyka, pieczarki, cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. Wlać śmietanę rozmieszaną z jajkami i przyprawami, wymieszać.
- Farsz wyłożyć na ciasto, piec przez 45. 10 minut przed końcem pieczenia posypać krążkami pora.
Reklama
Reklama
Reklama