Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 20 dag mąki pszennej,
  • 10 dag masła,
  • łyżeczka soli,
  • 50 dag piersi z indyka,
  • 2 cebule,
  • por,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 20 dag pieczarek,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżka curry,
  • 250 ml śmietany,
  • 3 jajka,
  • sól,
  • pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mąkę zagnieść z masłem, solą i 3 łyżkami wody. Schłodzić w lodówce. Wyłożyć w natłuszczonej formie. Piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
  2. Mięso pokroić w paski. Cebulę i czosnek posiekać.
  3. Pieczarki pokroić na plasterki. Pierś z indyka, pieczarki, cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. Wlać śmietanę rozmieszaną z jajkami i przyprawami, wymieszać.
  4. Farsz wyłożyć na ciasto, piec przez 45. 10 minut przed końcem pieczenia posypać krążkami pora.
Reklama
Reklama
Reklama