Reklama
Składniki:


20 dag mąki

Reklama




pszennej,


10 dag masła,




1 łyżeczka soli,







50 dag piersi indyka,







2 cebule,






2 ząbki czosnku




,




20 dag pieczarek,






2 łyżki oleju,






1 łyżka curry,







250 ml śmietany




,




3 jajka




,




sól,
pieprz.

Przygotowanie:

Mąkę zagnieść z masłem, solą i 3 łyżkami wody. Ciasto owinąć w folię, włożyć na 30 minut do lodówki. Formę natłuścić, włożyć rozwałkowane ciasto, piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.








Mięso pokroić w paski. Cebulę i czosnek posiekać. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Wszystkie składniki podsmażyć na oleju. Wlać roztrzepaną z jajkami i curry śmietanę, wymieszać, przyprawić.





Reklama




Nadzienie wyłożyć na ciasto, piec 45 minut w temperaturze 200 stopni.

Reklama
Reklama
Reklama