Tarta z indyka

Opublikowano: 04.08.2008, 22:48
Reklama
Składniki:
20 dag mąki
Reklama
pszennej,
10 dag masła,
1 łyżeczka soli,
50 dag piersi indyka,
2 cebule,
2 ząbki czosnku
,
20 dag pieczarek,
2 łyżki oleju,
1 łyżka curry,
250 ml śmietany
,
3 jajka
,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Mąkę zagnieść z masłem, solą i 3 łyżkami wody. Ciasto owinąć w folię, włożyć na 30 minut do lodówki. Formę natłuścić, włożyć rozwałkowane ciasto, piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Mięso pokroić w paski. Cebulę i czosnek posiekać. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Wszystkie składniki podsmażyć na oleju. Wlać roztrzepaną z jajkami i curry śmietanę, wymieszać, przyprawić.
Reklama
Nadzienie wyłożyć na ciasto, piec 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama