Reklama
Składniki:

50 dag grzybów,
50 dag mąki krupczatki,
25 dag masła,
7 jajek,
2 cebule,
2 łyżki oliwy z oliwek,

Reklama



sól,
pieprz,
vegeta,
1 łyżka posiekanego szczypiorku,
10 dag pleśniowego sera.






Przygotowanie:
Reklama

Grzyby pokroić w kostkę i gotować przez kilka minut w niewielkiej ilości osolonej wody. Z mąki, masła, 1 jajka, 2 żółtek i szczypty soli zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Ciasto wyłożyć w natłuszczonej formie i piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. obraną Posiekaną cebulę przysmażyć na oliwie z dodatkiem vegety, dołożyć grzyby, po 5 minutach duszenia dodać jajka i pozostałe 2 białka, sól i pieprz do smaku, mieszając smażyć przez kilka minut.Farsz wyłożyć na upieczone ciasto, posypać pokruszonym serem i szczypiorkiem.

Reklama
Reklama
Reklama