Reklama
Składniki:

mrożone ciasto francuskie,

Reklama






2 czerwone papryki,






4 pory,







zielona papryczka chili,






3 jajka,






3 łyżki masła,






3/4 szklanki śmietany,






6 łyżek tartego paremezanu,






papryka w proszku,






sól.

Przygotowanie:
Reklama

Rozmrożonym ciastem wyłożyć formę. Nakłuć widelcem i piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Papryki i chili drobno posiekać. Białe części pora pokroić w krążki, razem z papryką i chili zeszklić na maśle. Wlać łyżkę wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Na koniec posolić. Jajka wymieszać z parmezanem, śmietaną i papryką w proszku i warzywami. Masę wyłożyć na ciasto, piec przez 20 minut.

Reklama
Reklama
Reklama