Tarta z chili i porami

Opublikowano: 16.08.2008, 18:01
Reklama
Składniki:
mrożone ciasto francuskie,
Reklama
2 czerwone papryki,
4 pory,
zielona papryczka chili,
3 jajka,
3 łyżki masła,
3/4 szklanki śmietany,
6 łyżek tartego paremezanu,
papryka w proszku,
sól.
Przygotowanie:
Reklama
Rozmrożonym ciastem wyłożyć formę. Nakłuć widelcem i piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Papryki i chili drobno posiekać. Białe części pora pokroić w krążki, razem z papryką i chili zeszklić na maśle. Wlać łyżkę wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Na koniec posolić. Jajka wymieszać z parmezanem, śmietaną i papryką w proszku i warzywami. Masę wyłożyć na ciasto, piec przez 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama