Tarta serowa na ostro

Opublikowano: 16.08.2008, 17:12
Reklama
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej,
kostka masła,
1 jajko,
por,
2-3 łyżki zimnej wody,
1 kg świeżego szpinaku,
pęczek natki,
5 gałązek mięty,
pęczek szczypiorku,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki masła,
20 dag bryndzy,
3 jajka,
1/3 szklanki gęstej śmietany,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Mąkę zagnieść z masłem, jajkiem, wodą i 1/4 łyżeczki soli. Ciasto wstawić na godzinę do lodówki. Por pokroić w półkrążki. Szpinak, natkę, miętę, szczypiorek i czosnek posiekać. Por, czosnek i szpinak udusić na maśle. Dodać zioła, wymieszać. Ser rozdrobnić, dodać śmietanę, jajka i warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Ciasto wyłożyć w formie, wyłożyć farsz. Piec 40 minut w temperaturze 210 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama